Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Högalids IF A-lag Herrar FO

Följ

A-lag Herrar FO

Följ oss för uppdateringar
Följ
Högalids IF
Fotboll
A-lag Herrar FO
Tabell
Lag M V O F P
1 Högalids IF 18 12 3 3 39
2 Sickla IF 18 10 3 5 33
3 Gustavsbergs IF FK 18 10 3 5 33
4 BK Gamla Karlbergare 18 8 5 5 29
5 Fotfolket FF 18 7 4 7 25
6 IK Sture/Tanto 18 7 4 7 25
7 Jarlabergs IF 18 6 3 9 21
8 Atletico Nacka FF 18 6 2 10 20
9 BK Yardies 18 5 3 10 18
10 Bondegatans Bajare FF 18 2 4 12 10

Match

Högalids IF

4 - 0
Zinkensdamms IP 1
15 september 2017
20:00

Bondegatans Bajare FF

Referat

Referat: Högalids IF - Bondegatans Bajare FF

Härligt Bexan & Kungen Mange. Vilket färgsprakande fyrverkeri och inlevelse ni visade upp före och under matchen. Det var som att vara på ett riktigt derby, med försenad start av matchen på grund av bengaler, rök och spelare som vädjade till dom stenhårdföra Ultras att lugna ner sig. Jag måste erkänna att även jag ryktes med av Ultras positivitet och glädje. Fan vad härligt det var, att slippa vara vuxen för ett tag.
Ja så var det dags efter en viss försening att starta matchen , när röken hade skingrats över Zinken. Laget på plan ville inte vara sämre än Ultras. Det vart även ett ordentligt fyrverkeri på planen. Det vart så kraftigt att till och med Ultras inte trodde sina ögon, var det verkligen Robin? Under dom första tiominuterna så hade champagnemarodören hunnit med att utföra två helt underbara glidtacklingar och var bäst på plan, två fler än han gjort i hela sitt liv! Pratade lite med Ricardo (champagnemarodörens farsa) efter matchen och han trodde att champagnemarodörens första tio minuter var engnade honom. Jakob visade att han vill utmana Erik om skytteliga segern, med två påpassliga mål i åttonde och elfte minuten. Det var i princip bara ett lag på planen i första halvlek och bara en klack på läktarna. Bajarna var utslagna överallt alltså. När Emil kunde göra tre noll i tjugoåttonde minuten så kändes matchen helt stängd och seriesegern bärgad. Ju fler kilo Emil lägger runt sin kagge ju bättre blir han, hoppas att du hinner kommer upp i hundra snart, för då måste du även bli hundraprocentig i ditt spel på planen. Ultras tog ner banderollen, med avgå Kappa. Om jag är rätt informerad så ställs även kvartssamtalet med Kappa in, som Ultras var på väg att kräva och Kappa får ett år till på sig att ta laget mot fyran. När domaren blåste av för halvlek så låg Högan närmare fyra noll än Bajarna tre ett.
Det vart full aktivitet i pausen. Kappa ändrade till en defensivare spelstil tycktes det och Ultras ville chocka igen. Phille var den som utmärkte sig och fördröjde starten av andra halvlek med en bengalspringning och Bexan sköt raketer i parti och minut. Dessa var extra tysta påstod han, men fan vad det small om dom. Domaren kände sig tvungen att visa upp Phille högt upp på läktarna, för att lugnet skulle infinna sig.
I andra halvlek kom Bajarna tillbaka lite, men bara lite. Det bländade spelet från första halvlek från Högan var inte riktigt där. Vår backlinje briljerade verkligen i andra halvlek och där fann jag matchens lirare i form av Dagge. Helt underbar blick för spelet och uppspel som jag verkligen njöt av. Jag tror att det är i försvarsspelet vi har höjt oss mot föregående år och är hemligheten till seriesegern. Den gamla klyschan, man bygger ett lag bakifrån stämmer rätt så bra faktiskt. Jonas väldigt stark vid inkast och höll undan Bajarna, på ett bra sett. Jag har alltid tyckt att inkast går alltför ofta till motståndare, för att det inte funnits någon att kasta till. Vilka skott vi hade utifrån Jonas, Olle, Nicko m.fl. Messis nick i underkant ribba var värt ett bättre öde. Bästa Bajaren var deras målis, hur i helvete kunde han ta champagnemarodörens rökare från nära håll, plus massa andra omöjliga räddningar. Det var extra roligt att Rosen den äldre fick sista målet i matchen, Rosen blommar för fullt fortfarande, kanske den mest vältränade i Högan?
När domaren blåste av matchen kunde vi alla samlas i omklädningsrummet och njuta av seriesegern. Där väntade ett flertal flaskor champagne och det sprutades vilt. Jag hade köpt en svindyr Magnumflaska champagne för ca tio år sen i Frankrike, för att dricka när vi gick upp i femman. Så jag avvaktade lite så att det vilda sprutet skulle lägga sig. Öppnar flaskan lite försiktigt och försynt, vill inte slösa på dom underbara dropparna och tar en klunk. Ger flaskan till champagnemarodören som ställer sig och sprutar. Jag hamnade i en mindre chock och när jag tänker på Robin så tänker jag den där djävla champagnemarodören. Sen vart det en underbar kväll på puben ihop med det underbaraste laget jag känner till, en stor bamse kram till er alla från mig.

Hälsar 99:an
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jacob Stenblom 1 2 0 0 0 2
Nils Sjösten 1 0 1 0 0 1
Erik Lundh 1 0 0 0 0 0
Fredrik Greiff 1 0 0 0 0 0
Messaye Aberra 1 0 0 0 0 0
Nicholas Riley 1 0 0 0 0 0
Olle Siösteen 1 0 0 0 0 0
Robin Castillo 1 0 0 0 0 0
Simon Rosenberg 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Anders Filhm 1 0 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 12 maj 2017, 20:00 Bondegatans Bajare FF - Högalids IF 2 - 3